TOTALE UITVERKOOP: 50% korting op alles (Korting wordt verwerkt bij afrekenen)

Koreaanse skincare routine: De 10 stappen uitgelegd

 

Zuid-Koreaanse beautyproducten zijn de afgelopen jaren een begrip geworden in de wereld van de cosmetica. In Zuid-Korea wordt er zeer veel research gedaan naar skincare, wat resulteert in geavanceerde en innoverende producten. Daardoor hebben de zogenaamde K-beauty producten ook een enorm goede reputatie. Bij ons zijn ze tot nu toe redelijk onbekend gebleven. Daarom willen wij jullie graag kennis laten maken met deze fantastische producten.

Een volledige routine bestaat uit 10 stappen. Elke stap draagt bij tot die egale en stralende huid die we allemaal zo graag willen. Het draait hem met deze routine niet enkel over het transformeren van de huid, maar ook om even tijd voor jezelf te nemen en tot rust te komen. Heb je niet veel tijd of wil je er even niet veel tijd aan spenderen dan kan je de routine uiteraard ook aanpassen aan je persoonlijke noden. Maar laten we eerst even de volledige 10 stappen overlopen.

 

  1. Oil cleanser

In de Koreaanse routine wordt het systeem van double cleansing toegepast. Dit houdt concreet in dat je eerst een cleanser op basis van olie gebruikt om zo alle onzuiverheden te verwijderen. Denk hierbij niet alleen aan je make up maar ook bijvoorbeeld je dagcrème of producten die SPF bevatten worden hiermee verwijderd.

 Banila Co Clean It Zero Original Cleansing Balm 

Bekijk hier al onze Oil Cleansers

  1. Foam/Cream Cleanser

Nu pas gaan we onze huid echt grondig reinigen met een Foam of cream cleanser op waterbasis. Hiermee verwijder je overgebleven onzuiverheden zoals vuiltjes, zweet en bacteriën. 

Klairs Rich Moist Foaming Cleanser

Bekijk hier al onze Foam Cleansers

  1. Exfoliëren

Deze stap hoef je zeker niet elke dag te doen. Wij raden aan 1 tot 2 maal per week te exfoliëren. Zo haal je alle dode huidcellen weg waardoor je een mooie gladde en zachte huid krijgt die straalt. Door dit regelmatig te doen verminder je ook puistjes en mee-eters.
Je hebt hierbij de keuze tussen een chemical peel of een scrub.
Lees meer over chemische peeling producten in deze blog

Klairs Gentle Black Sugar Facial Polish

Bekijk hier al onze Exfolianten
  1. Toner

De laatste stap in het reinigen van onze huid is een toner. Deze helpt de pH-waarde van de huid te herstellen. Een toner zorgt ook voor het beter absorberen van de producten die je verder in de routine zal gebruiken.

Pyunkang Yul Essence Toner

Bekijk hier al onze Toners

  1. Essence

Een essence is een lichte vloeistof die de huid voorziet van hydratatie en/of anti-aging ingrediënten.
De vloeibare textuur zorgt ook voor een betere opname van serums of dagcrèmes die hierop volgen.
Je brengt de essence aan op je vingertoppen en drukt deze zachtjes met een opwaartse beweging in de huid.

Secret Key Starting Treatment Rose Essence

 Bekijk hier al onze Essences

  1. Ampoule/Serum

Een serum gebruik je om bepaalde huidbeschadigingen aan te pakken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan droge huid, pigmentvlekjes, acné, rimpels, doffe huid,…  Een serum of ampoule breng je op dezelfde manier aan als je essence: op je vingertoppen en zachtjes indrukken met een opwaartse beweging.

 Klairs Freshly Juiced Vitamin Drop

Bekijk hier al onze Serums

  1. Sheet Mask

Onze favoriete stap! Pure ontspanning en verwennerij. Je hoeft deze stap zeker ook niet elke dag te doen maar het geeft je huid een extra hydratatieboost en je wordt er super ontspannen door.

Missha Mascure Ceramide Rescue Solution Sheet Mask

Bekijk onze verschillende Gezichtsmaskers

  1. Oogcrème

De huid rond de ogen is dunner en toont hierdoor sneller tekenen van veroudering. Een oogcrème biedt hier de nodige zorg en bevat vaak ook bestanddelen die wallen en donkere kringen verminderen.

Benton Fermentation Eye Cream

Bekijk hier al onze oogcrèmes

  1. Moisturizer

Een dag- of nachtcrème zorgen ervoor dat alle werkzame stoffen die je zonet hebt aangebracht in de huid worden vastgehouden en niet verdampen. Hierdoor blijft je huid zacht en soepel aanvoelen.

Je kan in de ochtend opteren voor een lichte gelcrème die niet plakt en ’s avonds voor een rijkere dikkere crème. Alles afhankelijk van wat je huid nodig heeft en wat je persoonlijke voorkeur draagt.

Mizon Collagen Power Lifting Cream

Bekijk hier al onze  Moisturizers

  1.  Sunscreen

In de ochtend eindig je je routine met het aanbrengen van zonnecrème. Dit doe je best alle dagen, want ook al is het bewolkt, toch bereiken schadelijke UVA-stralen altijd de huid. UVA-stralen dringen tot diep in de huid door waar ze collageen en elastine aantasten en zo zorgen voor huidveroudering.
's Avonds kan je deze stap dus gewoon laten vallen.

Neogen Day Light Protection Sunscreen SPF50/PA+++

Bekijk hier al onze Zonneproducten

 

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd