Nu gratis verzending in België vanaf € 75

Koreaanse skincare routine: De 10 stappen uitgelegd

 

Zuid-Koreaanse beautyproducten zijn de afgelopen jaren een begrip geworden in de wereld van de cosmetica. In Zuid-Korea wordt er zeer veel research gedaan naar skincare, wat resulteert in geavanceerde en innoverende producten. Daardoor hebben de zogenaamde K-beauty producten ook een enorm goede reputatie. Bij ons zijn ze tot nu toe redelijk onbekend gebleven. Daarom willen wij jullie graag kennis laten maken met deze fantastische producten.

Een volledige routine bestaat uit 10 stappen. Elke stap draagt bij tot die egale en stralende huid die we allemaal zo graag willen. Het draait hem met deze routine niet enkel over het transformeren van de huid, maar ook om even tijd voor jezelf te nemen en tot rust te komen. Heb je niet veel tijd of wil je er even niet veel tijd aan spenderen dan kan je de routine uiteraard ook aanpassen aan je persoonlijke noden. Maar laten we eerst even de volledige 10 stappen overlopen.

 

  1. Oil cleanser

In de Koreaanse routine wordt het systeem van double cleansing toegepast. Dit houdt concreet in dat je eerst een cleanser op basis van olie gebruikt om zo alle onzuiverheden te verwijderen. Denk hierbij niet alleen aan je make up maar ook bijvoorbeeld je dagcrème of producten die SPF bevatten.

 Banila Co Clean It Zero Original Cleansing Balm 

Bekijk hier al onze Oil Cleansers

  1. Foam/Cream Cleanser

Nu pas gaan we onze huid echt reinigen. Met een Foam of cream cleanser op waterbasis ga je de overgebleven onzuiverheden zoals vuiltjes en zweet wegwassen. 

Klairs Rich Moist Foaming Cleanser

Bekijk hier al onze Foam Cleansers

  1. Exfoliëren

Deze stap hoef je zeker niet elke dag te doen. Wij raden aan 1 tot 2 maal per week te exfoliëren. Zo haal je alle dode huidcellen weg waardoor je een mooie gladde en zachte huid krijgt die straalt. Je hebt ook de keuze of je een chemical peel doet of een scrub.

Klairs Gentle Black Sugar Facial Polish

Bekijk hier al onze Exfolianten
  1. Toner

De laatste stap in het reinigen van onze huid is een toner. Deze helpt de pH-waarde van de huid te herstellen. Een toner zorgt ook voor het beter absorberen van de producten die je verder in de routine zal gebruiken.

Pyunkang Yul Essence Toner

Bekijk hier al onze Toners

  1. Essence

Een essence gaat er voor zorgen dat je een mooiere en heldere teint zal krijgen. Dit omdat ze de celvernieuwing stimuleren. Je brengt de essence aan op je vingertoppen en drukt deze zachtjes met een opwaartse beweging in de huid.

Secret Key Starting Treatment Rose Essence

 Bekijk hier al onze Essences

  1. Ampoule/Serum

Een serum gebruik je om bepaalde huidbeschadigingen aan te pakken. Zoals bijvoorbeeld een droge huid, pigmentvlekjes, acne, fijne rimpels, vermoeide huid,…  Een serum of ampoule breng je op dezelfde manier aan als je essence: op je vingertoppen en zachtjes indrukken met een opwaartse beweging.

 Klairs Freshly Juiced Vitamin Drop

Bekijk hier al onze Serums

  1. Sheet Mask

Onze favoriete stap! Pure ontspanning en verwennerij. Je hoeft deze stap zeker ook niet elke dag te doen maar het geeft je huid een extra boost en je wordt er super ontspannen door.

Missha Mascure Ceramide Rescue Solution Sheet Mask

Bekijk onze verschillende Gezichtsmaskers

  1. Eye Cream

De huid rond de ogen is dunner en toont hierdoor sneller tekenen van veroudering. Zorg daarom voor extra hydratatie door middel van een oogcrème. Deze bevatten vaak ook andere bestanddelen die zorgen voor bijvoorbeeld het verminderen van wallen en donkere kringen.

Benton Fermentation Eye Cream

Bekijk hier al onze oogcrèmes

  1. Moisturizer

Je dag- en nachtcrème zorgen ervoor dat alle werkzame stoffen die je zonet hebt aangebracht in de huid sluit en ze niet laat verdampen. Het hydrateren zorgt er ook voor dat je huid zacht en soepel blijft.

Je kan in de ochtend opteren voor een lichte gelcrème die niet plakt en ’s avonds een rijkere dikkere crème. Alles afhankelijk van wat je huid nodig en wat je persoonlijke voorkeur draagt.

Mizon Collagen Power Lifting Cream

Bekijk hier al onze  Moisturizers

  1.  Sunscreen

In de ochtend eindig je je routine met het aanbrengen van zonnecrème. Dit doe je best alle dagen, want ook al is het bewolkt, toch bereiken schadelijke UVA-straling altijd de huid. UVA zorgt voor huidveroudering en verhoogt het risico op huidkanker. 's Avonds laat je deze stap dus gewoon vallen.

Missha All Around Safe Block Daily Sun SPF50+/PA+++

Bekijk hier al onze Zonneproducten

 

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd