TOTALE UITVERKOOP: 50% korting op alles (Korting wordt verwerkt bij afrekenen)

De verschillende huidtypes uitgelegd

Om te weten welke skincare producten het best zullen reageren op jouw huid, is het belangrijk om te weten welk huidtype jij hebt. Droge, vette, gecombineerde of gevoelige huid? Elk huidtype heeft andere behoeften. Hieronder kan je de verschillende huidtypes terugvinden met daarbij de specifieke noden uitgelegd en de producten die hiervoor geschikt zijn.

huidtype

Droge huid
Het droge huidtype kenmerkt zich door schilferige en ruwe huid omwille van een gebrek aan vocht en natuurlijke oliën. Hierdoor kan de huid beginnen jeuken of strak aanvoelen en soms kunnen er rode plekken ontstaan. Een goede hydratatie is hier dus enorm belangrijk! Voldoende water drinken kan hier al wonderen doen. Op vlak van huidverzorging kan een serum of sheet mask ook zorgen voor extra hydratatie. 

Producten voor droge huid


Vette huid
Een vette huid ontstaat doordat er teveel sebum of talg wordt geproduceerd. Dit kan verschillende oorzaken hebben, zoals stress, hormonen en genetische eigenschappen. Sebum is noodzakelijk voor een gezonde huid, maar een teveel hieraan kan dan weer leiden tot verstopte poriën en acné. Puistjes en mee-eters zijn dan ook een veelvoorkomend kenmerk bij dit huidtype.
Hier is het belangrijk om regelmatig de huid te reinigen en een goede toner te gebruiken.
Wanneer je je gezicht afdroogt na het gebruiken van een cleanser/toner, is het ook belangrijk om niet hard te gaan wrijven met een handdoek, maar zacht te deppen. Teveel wrijving kan er namelijk voor zorgen dat de huid extra talg produceert. 

Producten voor vette huid


Gecombineerde huid
Een gecombineerde of gemengde huid is simpel gezegd een combinatie van twee huidtypes. Dit betekent dat je op bepaalde plekken in je gezicht, meestal de wangen, normale of droge huid hebt en op andere plaatsen juist een vettere huid. Gewoonlijk voelt de T-zone, die bestaat uit het voorhoofd, de neus en kin, vetter en gevoeliger aan dan de rest van het gezicht. Een gecombineerde huid is genetisch bepaald, maar bepaalde skincare producten kunnen dit beduidend slechter of juist beter maken. Het is dus belangrijk om de juiste producten te kiezen en om een vaste routine op te bouwen. Wanneer je een gecombineerde huid hebt, moet je ook echt beide huidtypes behandelen. De droge zones moeten goed gehydrateerd worden, en voor de vettere zones is het bestrijden van overtollig sebum en onzuiverheden noodzakelijk. 

Producten voor gecombineerde huid


Gevoelige huid
De gevoelige huid is vatbaarder voor externe factoren zoals stress, droge lucht, koud weer en UV-stralen. Daarom is het voor dit huidtype belangrijk om goed te reinigen. Wanneer je last hebt van een gevoelige huid kijk je best uit naar producten met een lage pH waarde, zodat de natuurlijke barrière van de huid niet aangetast wordt. Vermijd parfums in verzorgingsproducten, want deze kunnen de huid verder irriteren. Een zonnecrème met een hoge SPF-factor is hier ook noodzakelijk.

Producten voor gevoelige huid


Normale huid
Zijn er maar weinig zaken die jouw huid irriteren en heb je zelden last van onzuiverheden? Dan ben jij een van de gelukkigen met een normale huid. Toch is het van belang om je huid te verzorgen met een aantal basisproducten. Een goede moisturizer en nachtcrème zijn ook hier geen overbodige luxe. 

Producten voor normale huid

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd