TOTALE UITVERKOOP: 50% korting op alles (Korting wordt verwerkt bij afrekenen)

Skincare 101: Hoe bouw je een routine op?

Een doeltreffende skincare routine opbouwen kan soms ingewikkeld lijken. Door alle verschillende producten en routines zie je soms door het bos de bomen niet meer, maar niet getreurd! In deze blogpost bespreken we hoe je hier best aan begint.

basic routine

Het doel van een goede skincare routine is om je huid er op zijn best te laten uitzien. Dit doe je door ze te voeden met wat ze essentieel nodig heeft. Anderzijds willen we de huid een handje helpen waar nodig, om zo bepaalde irritaties of imperfecties te verhelpen.

Hoe meer we onze eigen huid begrijpen, des te beter kunnen we haar in de beste natuurlijke staat onderhouden.

Voor we dieper ingaan op de producten die je nodig hebt in een basis skincare routine, overlopen we eerst enkele zaken waarop je zeker moet letten.

De reden waarom we producten op ons gezicht aanbrengen is hoofdzakelijk om een barrière op te bouwen of te behouden tussen onze huid en de buitenwereld. De huid is namelijk een een waterproof schild dat ervoor zorgt dat er zoveel mogelijk van de goede bestanddelen (bijvoorbeeld collageen, elastine,…) binnen gehouden worden, en zaken die de huid kunnen schaden (zoals UV, invasieve bacteriën en verontreinigende stoffen) probeert af te weren.

Je huid zorgt op zich goed voor zichzelf, maar met het ouder worden vermindert deze bescherming. De huid verliest hydratatie en droogt uit. Ook de productie van collageen en elastine verlaagt, wat er uiteindelijk voor zorgt dat de huid begint te hangen of rimpels en fijne lijntjes ontstaan. En dat is nu net wat de meesten onder ons proberen te vermijden.

 

BASIS PRODUCTEN

Als je start met het opbouwen van een skincare routine dan zijn er 4 producten die je zeker moet hebben.

  • Cleanser
  • Toner
  • Moisturizer
  • Zonnecrème

Laten we even het belang van elk product overlopen.

Cleanser

Een Cleanser zorgt ervoor dat je huid vrijgemaakt wordt van o.a. vuil, stof, make-up resten, natuurlijke oliën of andere onzuiverheden. Wanneer je make-up en/of zonnecrème draagt raden we je ten sterkste aan om een double cleanse te overwegen. Dit betekent dat je zowel met een cleanser op oliebasis als een cleanser op waterbasis de huid reinigt. Dit zal ervoor zorgen dat alle make-up resten zijn verwijderd. 
Na het gebruik van een goede cleanser mag je huid nooit stijf, geïrriteerd of strak aanvoelen.

Bekijk onze Oil Cleansers en Foam cleansers

 

Toner

Tijdens het cleansen stijgen de pH waarden van de huid onvermijdelijk, wat kan zorgen voor droge en geïrriteerde huid. Een toner zal ervoor zorgen dat de pH levels van de huid terug in balans komen. Deze stap helpt ook om de huid te hydrateren en zorgt dat ze voorbereid is op de verdere stappen in je routine.

Bekijk onze Toners

 

Moisturizer

Het aanbrengen van de essentiële ingrediënten van de moisturizer helpt de natuurlijke huidbarrière te herstellen. De moisturizer zorgt ervoor dat de werkzame stoffen die je eerder in je routine hebt aangebracht niet verdampen en dus goed in de huid kunnen indringen. Verder hydrateert dit de huid wat ervoor zorgt dat je huid zacht en soepel blijft. 

Bekijke onze Moisturizers

 

Sunscreen

Deze stap is een must als je jouw huid wilt beschermen. UV stralen tasten de huid op verschillende manieren aan, dit kan variëren van vroegtijdige huidveroudering tot huidkanker. UV-stralen en vooral UVA stralen zijn zowel in de zomer als in de winter elke dag aanwezig. Dus of het nu een stralende dag is of het regent pijpenstelen, breng dagelijks zonnecrème aan op je gezicht wanneer je het huis verlaat.

Bekijk onze Sunscreens 

 

GEEF HET TIJD

Dromen we niet allemaal van een wondercrème die na het eerste gebruik al resulteert in de huid van onze dromen? Jammer genoeg werkt het niet zo, geef je huid de tijd om te wennen aan een product en weet dat het enkele weken duurt voor je het effect echt ziet. Het is belangrijk dat als je resultaat wil zien dat je jouw routine consequent volgt. Gebruik daarom je producten toch zeker 1à 2 keer per dag gedurende 6 weken. Het zijn deze dagelijkse gewoontes die het verschil zullen maken!

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd