TOTALE UITVERKOOP: 50% korting op alles (Korting wordt verwerkt bij afrekenen)

Slakkenslijm: Alles wat je moet weten over dit wondermiddel

Toegegeven, de gedachte om slakkenslijm op je huid te smeren klinkt in eerste instantie een beetje vies. Toch heeft het tal van voordelen voor een gezonde en stralende huid. Het is dan ook niet te verwonderen dat slakkenslijm een belangrijke plaats inneemt in de Koreaanse skincare, maar ook daarbuiten wordt het steeds populairder.

slakkenslijm meme

Wat is het?
Heel simpel gezegd gaat het om de afscheiding die slakken op natuurlijke wijze produceren voor onder andere zelfgenezing. Uit chemische analyse is gebleken dat slakkenslijm verschillende stoffen bevat zoals collageen, elastine, hyaluronzuur en natuurlijke antibacteriële stoffen.

Cruelty-free
Verschillende K-Beauty merken laten weten dat ze het slakkenslijm op een cruelty-free manier verzamelen. COSRX laat bijvoorbeeld weten dat ze de slakken voor 30 minuten vrij laten rondkruipen op een mazen net in een stressvrije, donkere ruimte. Daarna worden de slakken weggehaald en wordt het slijm verzameld. De diertjes worden dus niet gedood of gekwetst in het proces (oef!). 


Voordelen voor de huid
Slakkenslijm brengt een waslijst aan voordelen met zich mee. Het is niet alleen een enorm goede moisturizer, maar het richt zich ook op verschillende andere kwaaltjes. 

Anti-aging
Slakkenslijm bevordert de productie van collageen en de aanmaak van nieuwe cellen, wat ervoor zorgt dat rimpels en fijne lijntjes zichtbaar verminderen.

Vermindert irritaties
Een belangrijk bestanddeel van slakkenslijm is Allantoïne. Dit kalmeert de huid en vermindert irritaties. Verder zorgt dit ingrediënt er ook voor dat de huid er zachter en egaler uitziet. 

Vermindert pigmentatievlekjes
Zoals hierboven al vermeld werd, bevordert slakkenslijm de ontwikkeling van nieuwe cellen. Hierdoor helpt het ook bij het verminderen van pigmentatievlekjes en zelfs acné-littekens. 

Behandeling van acne
Slakkenslijm is een perfect middeltje om acne te bestrijden aangezien het antibacteriële stoffen bevat. Daarnaast bevat het ook Glycolzuur, wat de huid lichtjes exfoliëert en zo dode huidcellen verwijdert en verstopte poriën schoonmaakt.

Hoe gebruik je het?
Slakkenslijm is een natuurlijk en zacht product dat je zowel 's ochtends en 's avonds kan aanbrengen op een gereinigde huid. Het kan ook perfect gecombineerd worden met andere skincare producten en is geschikt voor alle huidtypes.
Hoe meer, hoe beter is dus de boodschap!

Onze producten met slakkenslijm

cosrx snail cream
COSRX Advanced Snail 92 All in one Cream

mizon snail cream
Mizon Snail Repair Perfect Cream

 

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd