TOTALE UITVERKOOP: 50% korting op alles (Korting wordt verwerkt bij afrekenen)

10 redenen waarom Koreaanse skincare beter is dan westerse huidverzorging

Koreaanse huidverzorging staat wereldwijd bekend als de crème de la crème in de skincare industrie. Ook in België en Nederland is K-Beauty bezig aan een heuse opmars. Maar wat maakt Koreaanse skincare nu juist beter dan andere producten? Hier bespreken we alvast enkele redenen waarom wij fan zijn! 

1. Innovatief

Koreaanse cosmeticabedrijven steken veel tijd en geld in het ontwikkelen van nieuwe producten. Vaak hebben de grote merken hun eigen ontwikkelingslabo waar ze regelmatig met vernieuwende, effectieve huidverzorging op de proppen komen. Er worden steeds nieuwe texturen en ingrediënten ontdekt, maar er wordt ook constant gewerkt aan makkelijkere en betere manieren om de producten op de huid op te brengen. 
Andere skincare merken moeten vaak moeite doen om mee te kunnen met die nieuwste trends uit Korea. 

2. Goedkoop

Goedkoop wordt vaak geassocieerd met slechte kwaliteit, maar niets is minder waar! In Zuid-Korea zijn er enorm veel skincare merken, waardoor er ook veel onderlinge competitie is. Dit is uiteindelijk alleen maar een pluspunt voor de consument, want hierdoor zijn de prijzen van K-Beauty producten aanzienlijk lager dan westerse skincare merken.

3. Preventief

Voorkomen is beter dan genezen! Maar al te vaak pakken we problemen pas aan wanneer ze zich voordoen. Zo zijn er verschillende merken die beloven om rimpels te verminderen en beschadigde huid te herstellen om zo de klok terug te draaien. Dit is echter niet de mentaliteit in de Koreaanse skincare industrie. Het is namelijk veel makkelijker om preventief problemen zoals rimpeltjes of onzuiverheden te voorkomen, dan te wachten tot ze moeten opgelost worden. 

4. Moment om naar uit te kijken

In Zuid-Korea wordt veel tijd geïnvesteerd in het krijgen van een flawless skin, maar het verzorgen van de huid wordt er niet gezien als een saaie routine. Het is een moment van self care. De producten zijn zo ontwikkeld dat je ernaar uitkijkt om ze dagelijks te gebruiken dankzij o.a. de aangename textuur en het feit dat ze makkelijk te gebruiken zijn. 

5. Natuurlijke ingrediënten

De K-Beauty industrie legt de focus graag op natuurlijke ingrediënten die je vaak niet in andere huidverzorgingsproducten zal tegenkomen.
Een voorbeeld hiervan is slakkenslijm. De effecten hiervan, zoals het verminderen van pigmentatie en littekens, werden in Zuid-Korea ontdekt en dit wordt tegenwoordig in enorm veel crèmes en maskers gebruikt. 
Het gebruik van zulke ingrediënten die bij ons vrij onbekend zijn trekt de aandacht van over de hele wereld. 

6. Zachte formules

Dankzij het feit dat er vooral effectieve, natuurlijke ingrediënten worden gebruikt in Koreaanse huidverzorging, is er geen nood meer aan harde chemicaliën die je vaak wel terugvindt in andere skincare producten. In K-Beauty wordt dit zoveel mogelijk ontweken, waardoor veel producten ook geschikt zijn voor mensen met een gevoelige huid.

7. Unieke verpakkingen 

Niet alleen de inhoud van producten is belangrijk, het oog wil ook wel wat. Dat hebben ze nergens zo goed begrepen als in Zuid-Korea. Huidverzorging moet leuk zijn, en dat begint al bij de verpakking.

8. Groot aanbod aan huidverzorging

Conventionele skincare merken bieden wel een basisassortiment aan voor mensen met bijvoorbeeld droge huid, vette huid, etc, maar het gaat vaak niet verder dan dat. Hierdoor krijg je vaak toch niet het gehoopte effect, want elke huid is anders en heeft specifieke noden. 

Koreaanse huidverzorging biedt zoveel opties dat het vrijwel onmogelijk is om niet hét perfecte product voor jouw huid te vinden. Je kan zelfs regelmatig afwisselen en nieuwe dingen blijven proberen. 

9. Diepe behandeling

In Korea gelooft men in natuurlijke schoonheid en de basis hiervan ligt bij een mooie huid. Om die egale huid te krijgen moet ze tot diep vanbinnen gevoed en behandeld worden. Een echt stralende huid verkrijg je niet door enkel oppervlakkig de bovenste huidlagen te behandelen. Koreaanse skincare producten doen er dan ook alles aan om een intense hydratatie tot diep in de huid te bieden met een zichtbaar gezondere huid als resultaat.  

10. Skincare in verschillende stappen

Andere merken zullen soms verschillende stappen combineren om zo je routine in te korten (denk bijvoorbeeld maar aan moisturizers met SPF factor), maar dit is niet per sé beter voor de huid. 
De befaamde Koreaanse huidverzorgingsroutine bestaat uit 10 stappen. Het lijkt misschien vermoeiend om 10 verschillende producten te gebruiken, maar dit heeft wel degelijk voordelen. Elk product is namelijk ontwikkeld met een specifiek doel en behandelt een specifieke nood. Wanneer het enkel één doel heeft, kan het dit ook veel effectiever aanpakken. 

Koreaanse vrouw

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd